Skip to content

Sport Rehabilitáció

A sportrehabilitáció keretein belül egy olyan speciális protokoll alapján dolgozunk, amivel a testet egészében vizsgáljuk. Lépésről lépésre, progresszíven javítjuk a mozgásmintákat és állítjuk helyre a kialakult problémákat, fejlesztjük a különböző készségeket.

Egy mondatban: Egy összetett rendszer, amivel lépésről lépésre kiiktatunk MINDEN helytelen szokást, ami hozzájárulhatott vagy a későbbiekben hozzájárulhat a mozgásszervi betegségek kialakulásához.

Általában már csak akkor keresünk fel szakembert, amikor baj van. Érezzük, hogy fáj, elszakadt, eltört, meghúzódott valahol, vagy csak néha-néha fokozódik majd eltűnik, esetleg kisugárzik a fájdalom. Ezeknek a fájdalmaknak, sőt maguknak a komolyabb sérüléseknek is minden esetben oka van. TÉVHIT, hogy egy bizonyos kor után (30, 40, 50, 60, 70+) törvényszerűen kialakulnak a mozgásszervi betegségek. Ezek csupán azért alakulnak ki, mert nem foglalkozunk magával a mozgással, mint prevenciós eszközzel.
Csak gondolkozz el azon, hogy akik a környezetedben (akár saját magad is) mozgásszervi panasszal élnek, a panasz kialakulása előtti időszakban (fél év-év) aktívan mozogtak-e? Ha igen, akkor vajon helyes volt-e a terhelés amit adagoltak? Az esetek túlnyomó részében a panaszokat megelőzően vagy nem volt semmilyen mozgás vagy ha aktívan sportolt az illető, akkor egyoldalú volt a terhelés, illetve helytelen volt a mozgásminta és/vagy túlterhelés okozta a kialakult helyzetet.

NEM KELL MEGVÁRNI amíg kialakul a sérülés! Nem kell kiesni hónapokra/évekre a mozgásból, sportból, van megoldás! A sportrehabilitáció alkalmával egy komplex protokoll alapján vizsgáljuk a teljes testet, funkcionális teszteket végzünk el és javítunk ki minden olyan eltérést, ami a fájdalmat vagy a diszkomfort érzést okozhatja. Akár már a sérülés előtt! Nem kell megvárni amíg egy helytelen terhelésből, túlterhelésből vagy rossz testtartásból adódóan kialakulnak az eltérések, majd maga a sérülés.
A megfelelő progresszióval és egyénre szabott gyakorlatokkal helyreállítjuk a test fiziológiás helyzetét, majd megtanuljuk hogyan lehet fenntartani ezeket (sport)mozgások közben is. Fejlesztjük az idegrendszert, megteremtjük az ízületek teljes mozgástartományban történő FUNKCIONÁLIS használatát, "rendbe tesszük" az egész testünket behálózó fasciális képleteket. Sportolók esetében ezek által és a speciális kondicionális képességek fejlesztésével fokozzuk a sportteljesítményt.

A mozgás által, a mozgásért, fájdalommentesen: nem csak sportolóknak, nem csak sérülések esetén!

Mikor, milyen esetben érdemes sportrehabilitációs trénerhez fordulni?

  • -   Bármilyen izom vagy ízületi fájdalom esetén (váll, derék, térd, boka stb.)
  • -   Túlterhelésből adódó izomfájdalom vagy gyulladás esetén (pl. teniszkönyök, golfkönyök)
  • -   Ízületi mozgásterjedelem beszűkülés esetén (pl. befagyott váll szindróma)
  • -   Tartós ülő- vagy állómunka, egyoldalú terhelés esetén
  • -   Műtét utáni állapotok esetében
  • -   Rossz testtartás esetén
  • -   Panaszmentesen, ha meg szeretnénk előzni a sérüléseket
  • -   Sportolóknál teljesítményfokozás esetén
  •  

Mit tanulhatsz meg többek között?

Az SMR eszközök helyes használatát
A helyes légzést
A helyes testtartás és testtudat kialakítását
Regenerációs technikák alkalmazását, amik használatával a hétköznapi életben is frissebb leszel

Mivel tudok még segíteni?

Mozgásprogram kialakításával, amivel a kötőszövet (fascia) rugalmasan és frissen tartható
Kinesio tape felhelyezéssel
Flossing kezeléssel

Felmerült bármilyen kérdésed?

Ha maradtak kérdéseid vagy csak nem vagy valamiben biztos, kérdezz bátran, amint tudok válaszolok!

facebook

instagram